Alive

Hej och hå vad tiden går fort här borta, snart har jag varit här i en månad. Jag måste fortfarande säga att jag stortrivs och har en känsla av att jag kommer bli boende här ganska länge!

Förra veckan var det ju som sagt min födelsedag och mina söta samboesar väckte mig med sång och presenter, gulligt va?! Kvällen avslutades med en flaska champagne i baren på ittepå, najs!

Förövrigt så turistade vi massor igår och fick njuta av det fina vädret, en riktigt awesome dag helt enkelt som avslutades med en liten krogrunda!

Nej, tack och bock!

Tjofadderittan!

Hej och hå, ikväll bjöd sydvästra Norge på riktigt fint väder ett litet tag vilket innebar att det blev en hel del att göra på jobbet :) När jag tillslut var färdigjobbad mötte jag upp några glada vänner för en öl på 23.25 innan vi begav oss till Backstage för lite rock n´roll :) Kvällen avslutades dock i spöregn iklädda Burger Kings regn-ponchos... Hmm?!

Förresten träffade jag en norrman idag som frågade om jag inte gjorde annat än att va på Ikea eller ute på byn ;) Haha!

Aja, nu ska jag upp om 5 timmar och det känns sådär. Dessutom är jag dyngsur vilket inte heller känns toppen :P

Ha de!

Snörvlarn...

Min förkylning blir värre och värre och dessutom saknar jag sommarvärmen som uppenbarligen befinner sig hemma i Sverige.... Aja, idag ska jag inte vara på jobb förren sent så jag hinner vila upp mig. Dessutom kommer snart solen till våran uteplats :) wiiieeee!

Förresten är jag mongo när jag tar upp beställningar nuförtiden, vart tredje ord skriver jag på engelska, vart tredje på norska och vart tredje på svenska. Herregud, varenda kotte tror väl snart att jag har dyslexi, såväl norrman som svenne-banan!

Aja, bjussar på lite bilder från söndagen:










Me gusta

Läget är fortfarande bra här i väst må jag säga, dock börjar jag tyvärr bli lite förkyld och jag hostar som en gammal skata... Huvva!

För alla er som är stört sugna på att gratta mig och skicka massa trevliga paket på min födelsedag på fredag så är förresten adressen min:
c/o Sara Blume
Nymansveien 96
4014 Stavanger

Mitt telefonnr är +4797583802 för er som nöjer er med att gratta mig genom ett sms ;) Moahaha!

På tal om absolut ingenting så var festen hemma hos hos i söndags riktigt kul! Det var fullt ös och vi hann även med en sväng på byn och tre nattklubbar innan vi återigen var hemma hos oss på nattspel, sjukt lyckat :) Igår var jag däremot ganska så lättad över att jag var ledig så dagen spenderades med massa häng i soffan med filmer som "Sunes sommar" och "Sun Trip". Idag blev det däremot ett ganska långt arbetspass vilket är bra för min lommebok (=plånbok). En hel svärm av ryssar kom in och skulle spise idag och eftersom att vissa av dem inte kunde ett ord engelska så var det teckenspråk som gällde, allt går bara man vill! :P


Festligheter i söndags...

Jodå

Fortfarande kasst med uppdates från min sida men jag ska snart bättra mig.

Kan iaf meddela att jag överlever och har det bra. I fredags var jag färdigjobbad redan vid halv tolv så vi begav oss ut för en öl... En öl blev gensat en sjudundrandes krogrunda som avslutades på tok för sent. Igår var det jobb like usual på Brasseriet som gällde. Dum som jag var tog jag även på mig att gå raka vägen till en nattklubb när jag var klar för att jobba ytterligare några timmar där... Hmm?!

Anyhow så är det fest med stort F hemma hos oss ikväll. Grillen är nyinköpt och jag håller tummarna för Holland.


Mina härliga roomies förra helgen när vi avsultade en krogkväll med lite motion :P

Mi casa

Wiiie, nu börjar jag bli riktigt hemma i min nya lägenhet :)
Idag har vi även storhandlat så nu har jag tom mat i kyl/frys, flått de :)

Här kommer iaf lite bilder av mitt nya hem eftersom att jag vet att ni är såååå nyfikna :P


Stua = Vardagsrummet


Mitt och Emmelies badrum med massegedusch :)

Aja, nu ska jag springa iväg på jobb.


det tar sig

Ber om ursäkt för dåligt med uppdateringar på sistone men mitt liv har varit allt annat än organiserat...

Nu har jag äntligen flyttat in i en superfin lägenhet med några andra härliga svenskar. Lägenheten är super och jag tror att jag kommer att trivas som fisken i vattnet :)

Förövrigt är vädret ganska kasst här, jag jobbar nästan varje kväll, de lokölen är god och jag blir bättre och bättre på det norska språket.

Hepp, hepp, nu ska jag åka och handla massa mat, återkommer med bättre uppdates!

Klem!

Bættre och bættre

Rummet som jag kollade på igår var fint med vældigt litet. Trots platsbristen så tænker jag flytta in dær nu i helgen så att jag slipper vara hemløs :P Hon som æger lægenheten ær næmligen toppen!

Før øvrigt så trivs jag med mitt nya jobb. Dock kænns det lite jobbigt att ta øver efter ngn som ær 30 år och har varir restaurangchef på 3 olika stællen och ær hur duktig som helst på vin... Jag har minst sagt en del att læra och kæmpa med! Men men, utmaningar ær bara roliga!

Idag var æven førsta dagen på mitt sommarjobb (dær jag ska arbeta i juli innan min anstællning som hovmester/resturanghsjef tar vid). Jobbet gick fint och det ær 5 andra svenskar dær :)

Førrsten så kan ni som vill nå mig på norskt nummer redan imorn :) Flott!

Spørsmål

Just nu går livet lite sådær hær borta... Lægenheten som jag var på g att flytta in i var INTE aktuell... Med andra ord har jag alltså blivit hemløs :P Måttligt bra start...

Aja, alla jag har runt omkring mig ær kæmpe grejt och hjælper mig att leta boende allt vad de kan. Snart blir jag upplockad før att kolla på en lægenhet som ægs av en kollega så nu ær det bara att hålla tummarna!

Førresten ær norska ett underligt språk, de stavar ju helknas!
Exempel: lax stavas "laks", oxe stavas "okse" och censtrum stavas sentrum... det ser ju ut som att de har dyslexi!
Førresten så heter tydligen fickplunta "Lommelerke", skitkul ord ju :)

Trotts många motgångar så børjar jag bli lite norsk, personnr ær på ingång, jag skickade mitt førsta sms på norska igår och jag frågade några gæster om de hade några "spørsmål" :)

Ha de!

RSS 2.0