Miss

Seriöst, ibland blir jag så sjukt trött på det här landet. Inte nog med att typ allt är stängt på söndagar så att jag alltid får gå och handla mat på joker som har världenssämsta sortiment och som har enorma överpriser. affären är nämligen dessutom så dålig att den inte säljer pepparkaksdeg eller färdiga pepparkakor. WTF, det är ju för sjutton advent!!!

Nu längtar jag banne mighem till Sverige och svensk julmatmed än någonsin. ge mig min mammas sill och mammas underbara köttbullar!!!

Hur som helst så har vi iaf gjort ett förswök till att skapa lite advenststämmning här hemma med julgodis, hemgjorda julköttbullar och ett försök till glögg/gluwein. Jag måste banne mig till IKEA snarast så att jag kan få riktiga julgrejer!


Notera btw ciderflaskan som gömmer sig i bakgrunden. Den obligatoriska söndags alkoholen är alltså även den på plats :P

Sweeeden!

Underbara söndag! Idag är det dessutom advent, mysigt värre och vi ska baka peppisar!
 Jag saknar Sverige, svenska mat och min familj så det är helt sinnes!!!


Snakkes!

Brrrr

Igår när vi gick hem från jobbet frös jag för första gången i år om mina fötter. Damn vad jag hoppas att det snart är lika kallt när jag går till jobbet som när jag går hem så att jag kan ta på mig min varma jacka och raggsockor... Damn vad jag även hoppas att det ska komma snö hit till de västra delarna av skandinavien.


Nej men om jag som vanligt skulle snabba mig som en idiot och ta mig till jobbet kanske. Liv?!

Nettopp

Inte världensbästa dag idag direkt. På tok förlång sömn och sedan en ganska kass dagpå jobb. Som tur är sa gästernaåt mig och Toveatt vi var gulliga och flinke så då blev jag lite gladare :P


Nej men omdet ändå kunde bli söndag igen kanske?!


Toveoch ett gäng sköna humrar:P




Hummerfasa...

Måndag och veckans första arbetspass. Kvällen gick finnemang! ganska bussy för att vara måndag men förhållandevis sjuuukt lungt om man jämför med vad som kommas skall denna vecka... Holy macaroni vad glad jag är för att jag har så härliga kollegor som gör att jag trivsså himmelens bra!

Idag på jobbet fick vi in en last med humrar. Holy crap, vad rädd jag blev när jag insåg att dessa gigantiska skaldjur fortfarande var levande!!! Seriöst, sjukt stora och helt enorma klor! Jag och Tove var som vanligt räddast av alla och det kröp i hela min kropp när jag tittade på dem. Barnslig som jag är så kunde jag dock inte låta bli att titta på dem och innan jag gick hem tog jag mig mod till att hålla i en. Håll i hatten var rädd jag var men här kommer bildbeviset:


jag försökte se asnöjd ut fast jag egentligen skakade som ett asplöv!

För övrigt så funderade Tove seriöst på att starta "Operation - Rädda humrarna" Men när vi insåg hur dyra de var gav vi upp den tanken....

Snakkes folkens!

Sumo

Åh underbara söndag! Nuförtiden är söndagar min favoritdag eftersom att det är då jag är ledig och kan göra precis vad jag vill :) Min dag har dock inte varit särskilt aktiv... Efter 64 timmars jobb denna vecka plus en efterfest till 06-snåret imorse så har jag nämligen varit i behov av vila. Tragiskt nog så har jag inte ens gått utanför dörren. Jag har istället suttit som en soffpotatis i soffan och ätit som en annan sumobrottare. Seriöst, en ordentlig frukost, en rejäl middag, kakor, brownie, choklad, popcorn, ostbågar, chips och dipp har på ngt underligt sätt tagit sig in i min kropp. Det är helt sjukt, jag har ju ätit mer idag än vad jag gjort på hela veckan:P

Tack och bock till Micke btw som har lagat mat och passat upp på oss hela dagen, en riktig hemmakarl han :P En sådan ska jag också skaffa mig :)

Snakkes!

Halvdan

Imorse hade jag ställt mitt alarm på 10.30. När fasen tror ni jag vaknar till liv och lyckas ta mig upp ur sängen?! Jo 13.30. Say what?!?! Inte en ok start på dagen. Inte heller ok att jag dessutom var igenproppad med snor och inte hann göra mer än att kasta i mig frulle, duscha och gå på jobb. Börjar bli lite lagom less på att det är det enda jag gör om dagarna.

Till råga på denna usala starten på dagen så fick jag dessutom en kass start på jobbet. Jag tappade saker, var irriterad och förbannad. Skitservice med andra ord. Som tur var var kockarna awesome ikväll och de sista gästerna räddade min kväll genom att vara så skööna. En skrev tom en lapp till oss på bordet, "Rune liker svenska tjejer! Så det så" Hahaha. Klockrent!

Idag har förresten Halvdan namnsdag här i Norge. Stackars sate som måste stå ut med att vara halvdan i hela sitt liv!

Sova snart kanske?!

Flink og speciell

Ikväll hade vi en riktigt bra kväll på jobbet.Alltflöt på klockrent på alla våningar och vi hade det riktigt göy :)

Nere i restauranggen hade vi ett stört härligt gäng på 60 px som var hur trevliga som helst och gav bra med tips. Lite pinsamt dock att när jag och Tove tror att alla gästerna är bortom hör- och synhåll så går jag och sjunger "eg er så flink, flink, flink, flink og speciell", varav gästen kommentarar "Jasså,både flink och speciell?" 
Vem fasen går och sjunger så om sig själv??? Till råga på allt så råkar Tove göra precis samma misstag med samma gäst ca 30 sekunder senare. Hahaha, jag höll på att dö av garv. Tur vi er så flinke! :)

Nu sitter jag iaf trött och sliten i soffan efter 12, 5 timmars jobb idag. Dags att krama kudden snart tror jag minsann!

Flink

Akkurat nå: Morgonkaffe i soffan!

Etterpå: Dusch, byen och sedan jobba, jobba joooobbaaaa!

"Flink, flink, flink, flink, flink og specieeeell :)

Sef

Då var halva arbetsveckan avklarad. Ganska mkt att göra ikväll men vi eeeer såå flinkeee på Bistroen :) Det ni!

Tove och jag har försökt att lära oss massa norska fraser och uttryck idag och Hege är världens bästa lärare :) Kan dock fortfarande inte placera in nettopp i ngn mening?! Toves nya och bästa fras är utan tvekan "Kos deg på do" Hahaha, typ "ha det så trevligt på toaletten" Hahaha :P

Nej ni, sängen kallar, och en lång dag väntar imorn... Eg må sove, akkurat nå! ;)


jo men visst sörru...

Jobbveckan är igång som vanligt igen. Två dagar är avklarade och fyra återstår innan det återigen är söndag och ledighet. Men attans så fort tiden går, helt sjukt att det redan är mitten av november..!

Några viktiga notiser i mitt liv just nu:
* Tove den stackarn skar sig i fingret idag på jobbet och jag var så dumatt jag skrattade.
* I bilen på väg hem från jobbet blev vi stoppade av polisen som bland annat frågade ut oss om vad vi gjorde, jobbade och allt möjligt.
* Sara, jag och Carro är uppenbarligen inte smartast ki Stavenger eftersom att vi beställer in en flaska Bollinger 02.58 en måndagkväll på cementen (baren stänger nämligen 03.00)
* Jag är världens sämsta dotter som glömde att ringa mamma när hon fyllde år.
* Jag är typ i chock över hur varmt detär med tanke på att det är mitten av november.
* Om man villåka gratis taxi så kan man bjuda hem taxichaffören på efterfest :P


Det var allt för mig. Tack och bock!


Thanks

Idag vill jag tacka Sanna Fors, you fucking made my day! Tack och bock, miss you a lot.

På tal om ingenting har jag kollat på "Bert, den sista oskulden" ikväll och druckit irish. Sjukt nice och funderar starkt på att ta en sväng på takets bransjeöppningikväll :)

Snakkes folkens!

KJEMPE

Åh, underbara söndag, jag älskar banne mig denna vilodag! Dessutom så är det ju så att under julebordssäsongen som är nu så är söndagen dessutom min enda lediga dag så nu gäller det att försöka vila upp mig, njuta och ha kul samtidigt! Vila känns det dessutom som att jag behöver eftersom att jag gjorde mer  än 60 timmar denna vecka och det lär ju inte bli färre de kommande veckorna har jag en känsla av...

Idag är det tydligen farsdag förresten så grattis till världens bästa pappa!

Nu ska jag se på film och sedan ska jag banne mig göra mig en efterlängtad Irish coffe, nyyydligt!

Akkurat

Akkurat nå är jag lite sliten efter 13 timmars jobb idag... Mkt att göra ikväll men attans så flinke vi är ;)
Måttligt kul att komma hem vid 04.30-tiden och inse att jag bara MÅSTE tvätta bara...

En fundering från min sida akkurat nå är hur människor tänker när de dricker bacardi-cola till maten. När blev det en bra kombination tillsammans med lutefisk?! Nog för att vi hade en annan gäst som drack irishcoffe ill maten igår. Känns inte det väldigt underligt?!

Aja, om jag ska försöka bli trött och få några timmars sömn innan det är dags agtt bege mig tillbaka till jobbet kanske..!

work, work, work

Idag vill jag börja med en offentlig ursäkt till mina underbara föräldrar; förlåt för att jag är så grinig över telefon! Damn, varför går alltid mitt dåliga humör ut över de jag gillar bäst?!

För övrigt är jag sjukt trött idag, hade klockan på ring 10.30 men lyckades inte vakna förrns 13.15, not so awesome..! Aja, morgonkaffet börjar ge sin verkan och nu är det hög tid för en snabbdusch innan det återigen är tajm för jobb. Varför känns det lite som att jag inte gör så mkt annat än dricker kaffe och jobbar just nu?!

Förresten är jag sjukt avundsjuk på Sara och Micke som spenderar helgen i Amsetrdam....

Druer

Idag blev det en lång dag! Var för första gången på länge uppe innan klockan elva på morgonen, applåd till mig! Efter fläng fram och tillbaka på flygplatsen blev det som tidigare nämnt lunch på byn och sedan direkt till jobbet. Näst intill fullt hus idag och ala carten var knökad. Mkt att göra med andra ord men en bra kväll som flöt på fint :) Damn vilka goa kollegor jag har! Lite lätt sliten nu eftersom att jag inte var klar förrns kl 02.30... Men men, tid är pengar och som vi alla vet; cash is king ;)

Nu ska jag och Tovis spise druer og kosa oss.

Ha de!

go home?!

Idag startade jag dagen med att köra Sara och Micke till flygplatsen. På vägen hem fick jag för första gången höra låten "Partysvensker". Måste väl säga att man känner sig måttligt välkommen i det här landet när texten i stort sett handlar om att skicka hem oss svenskar som gärna hänger på byn :P


Vägg i Oslo....

Aja, nu ska jag göra mig klar innan jag ska träffa mina älskade "partsvensker" för en lunch på byn :)



dup i dup

Efter förra veckans sjukdagar var det sjukt gött att komma tillbaka till vardagen och jobbet igen :) Trivs ju fortfarande kanon här borta med både omgivning och jobb så att ligga orörlig i soffan föll mig inte alls i smaken! Nu jobbar jag dessutom på att försöka få Tove att stanna äveni höst! Det skulle ju bara vara för jädrans underbart :)

I söndags var det btw supersöndag igen och trots att jag hade besämt mig för att inte släpa mig ner på byn så blev det likväl en utgång. Sjuuukt kul kväll som startades upp ordentligt vid nio-tiden med bowling med massor av arbetskamrater, trevligt, trevligt!

För övrigt så börjar jag känna att hela min omgivning luktar lutefisk nuförtiden. Vad är detta? Ska detta fortsätta ända fram till jul?? Ioförsig så kanske inte detta är så konstigt eftersom att nästan alla mina vakna timmar spenderas på jobbet....


Snakkes folkens!

Febran...

Julbordssäsongen och därmed också högsäsongen på jobbet börjar ta fart på riktigt nu. Vad händer då?! Jo givetvis går jag och blir ordentligt sjuk, får hög feber, tokont i hals och öron, och så jävulskt ont i hela kroppen. Snacka om dålig timing!

Hela torsdagen och fredagen har jag alltså legat fastklistrad i soffan och tagit mig igenom 6 långfilmer (varav 3 av dem var Disneys "Aladdin, "Aladdin 2- Jafars återkomst" och "Aladdin och den 40 rövarna" :P), 1,5 säsonger med Gossipgirl och nästan 1 hel säsong hiphip. Behöver jag säga att jag verkligen behöver komma utanför lägenheten?! :P

Tur för mig att jag har världens gulligaste kombosar som har pysslat om mig när jag har legat och gnällt som ett litet barn :) Även tur för mig att termometern visade att min temperatur låg på 36,5 imorse, vilket alltså innebär att jag är feberfri :) :) :) Awesome! Detta betyder att jag äntligen kan ta mig ut ur lägenheten, duscha av mig alla sjukbaciller och gå till jobbet som vanligt. Sjukt nice :)

RSS 2.0