Beautiful morning!

Idag har jag banne mig slagit alla rekord! Klockan varställd på 07.30 och jag vaknade faktiskt och gick upp!!!! Ger mig själv en oerhört fin morgonmedalj :)

Igår kom ju på tal om precis nada papsen min hit för att besöka sin älskade dotter :) Riktigt trevligt att få träffa lite familj igen! Trots att han landade ganska sent så hann vi iaf med en snabbtur genom stadskärnan och satt oss senare på Newsman för en öl, trevligt! Riktigt trevligt att kunna prata med varandra face to face igen.

Nej ni, time för att pass på gymmet innan jag ska umgås med far min!

För er som inte ska hänga med era föräldrar så bjuder tydligen mina kombosar in på retrofest hemma hos oss ikväll. Klä ut er så bjuder Micke även på en kaka :P


Snakkes folkens!


Världens bästaste pappa :)

krockodilskinn!

Nu har jag bott i Norge och Stavanger i 3 månader och jag har kommit fram till saker som är både bra och dåliga med detta lusekoftsland.

Dåliga:
- Dåligt utbud i matbutikerna
- Ingen rökt skinka
- Dyrt
- Superdåliga vägar
- Äcklig köttfärs
- De som bor utanför stan gillar uppenbarligen inte svenskar
- Världens sämsta sommarväder (ca 9 regnfria dagar)
- Allt är stängt på söndagar

Bra:
- Sjukt fin och lättillgänglig natur
- Underbara fisksoppor
- Kul språk och skitroliga ord
- Smash
- Öl i matbutikerna
- Underbar septembermånad
- Träffat underbara människor
- Söta killar

Nu vet ni det också, tack och bock för mig!

Hva skjer?

Åh vad jag vet att allt ni vill veta just nu är vad jag gör just i denna stund. Jag tänker därför vara snäll och berätta det för er. Just nu har jag precis ätit upp min gröt och sitter och smuttar på min kaffe i soffan medan jag mentalt förbreder mig för träningspass. Varsågoda, nu kan ni återgå till eran dag i harmoni.


Tack och bock!


Wierdo?

På vägen hem från jobbet idag (som förövrigt var ovanligt tidigt för en gångs skull) insåg jag två saker.
Ett: hösten är här på riktigt trots oerhört varma och soliga dagar så var det faktiskt en bitande kyla nu på kvällen. Inte för att jag ogillar det, snarare tvärtom, jag gick lixom för mig själv och sparkade på alla löv som låg i högar på vägen och bara mööös för mig själv. Kände mig nstan som ett litet barn...
Två: Jag har nog anlag för att bli en riktigt bra och obehaglig fönstertittare. Jag kan nämligen inte gå förbi hus utan att titta in i deras fönster, skrämmande uptäckt men ack så sann. Undrar om detta är en ovana jag borde försöka bli av med?

På tal om ingenting alls så är det sjukt skönt att sluta tidigt så att jag kan kolla på film med mina söta kombosar :)

Åh du soliga tisdag!

Idag är det återigen helt underbart och soligt höstväder ute, lovley.
Dock missade vi våran plan idag som var att vi skulle upp kl 09.00 och vara på gymmet 10.00, istället släåade vi oss upp vid halv elva tiden och var på gymmet en timme senare :P Morgonpigga människor lixom :P

Träningen gick iaf awesome och det är riktigt kul att vi faktiskt är 4st som tränar tillsammans.

Nu ska jag njuta av solen lite innan det är dags för mig att göra mig klar för jobb.


Imorrn kommer ju förresten min älskade pappa hit och det ska bli klockrent :)


Lovley

Igår och idag har det faktiskt varit riktigt bra väder här i Stavanger :)
Igår tog vi vara på det ordentligt genom att sitta på uteserveringarna nere i byn och dricka bubbel. Helt sjukt underbart att kunna sitta i t-shirt i solen så här sent i september! Sara och jag hade nog en av de bästa eftermiddagarna/kvällarna sen jag flyttade hit tror jag minsann. Lyckades bocka av Mexico, Hansen hjörnet, Ovenpaa, Yanks, Backstage, Nålöyet och 2325 på en och samma kväll vilket är ganska bra jobbat av oss :)
Viktigt att tillägga är även att jag spöade Micke och Sara i biljard


Haaa deeeee

Men naaeeeää

Huvva, imorse var det tungt för mig att ta mig upp ur sängen! Dels för att jag kom hem ganska sent igår och kom i säng ännu senare och dels för att det var totalt grått utanförmitt fönster.

Hursomheslt var dagens plan att gå upp 08.30 och befinna mig på gymmet 09.30 men jag tror minsann att jag förskjuter den planen lite... Inte blir det lättare att komma upp när min vapendragare Michelle var ute igår så hon vägrar att ta sig upp ur sängen nu trots att jag har försökt få upp henne :P

Aja, igår hade jag min första motiga kväll på jobbet sedan jag började på Bistron. Det är helt sjukt vad en grinig gäst kan få en hel kväll att bli så mkt jobbigare! Seriöst, när blev det mitt ansvar att ha råvaror hemma som inte äns finns på menyn bara för att han vill ha det i tillägg till sin huvudrätt?!
Tack pch bock till Åse som räddade min kväll efteråt med ett glas champagne ;)


Nu ska jag gå och svettas!


Näst intill uppe med tuppen

Idag gjorde jag ett försök till att vara en sån där morgonpigg människa (som jag egentligen inte alls är) och steg upp vid 08.30 tiden. Sjukt härligt att ha hela dagen framför sig men jag kan banne mig inte förstå hur folk med normala arbetstider kan stiga upp kring 07.00 varendaste dag??? Det är banne mig ingen dygnsrytm som passar mig överhuvudtaget. Men jag har hittat ett nytt sätt att tänka på, nämligen att jag börjar ju jobba kl 16.00 på eftermiddagarna, säg då att jag skulle gå upp kl 07.00 på morgonen så är det 9 timmar innan jag börjar jobba. Vilken normal människa går upp så långt innan de börjar jobba lixom?! Skulle någon som börjar jobba 08.00 gå upp 9 timmar onnan så är ju det 23.00 kvällen innan, det är ju helknas. Tänk på det ni när ni tycker att jag tar mig långa sovmornar ibland ;)

Nej ni, nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch efter ett svettigt träningspass. Efter det är det en sväng ner på byn som gäller innan det är dags för jobb :)


Waka, waka!

why?

Just nu har jag bara en ordentlig fundering; hur kommer det sig att det blåser så mkt mer på hösten?
Jag menar, är det tvunget att blåsa extra mkt när vädret redan är regnigt och grått? Bland det värsta som finns är ju banne mig när det blåser starkt samtidigt som det regnar så at det känns som att regnet kommer framifrån istället för uppifrån. Ett sketet parflax hjälper ju inte alls i sådant blåsväder....

På tal om ingenting alls så kommer min pappa på besök om precis en vecka, det ska bli fett :)


Far och dotter :)


En utebliven depression

Det är fakta, hösten är här och har så varit ett tag. Samtidigt som hösten anländer brukar ju även höstdepressionen smyga sig på men detta är ngt som inte har inträffat hos mig än vilket gör mig oerhört glad. Jag är dock väldigt medveten om att denna depression troligtvis knackar på dörren inom en månad, men just nu är jag på bättre humör än länge :) Jag måste dock erkänna att en anedning till detta är för att jag gör allt för att uppskatta de små underbara tingen i vardagen allt vad jag kan. Idag tex njöt jag allt vad jag kunde av att sätta på mig helt nya strumpor, imorse drog jag ut på morgonkaffet lite extra länge, jag tränade lite extra hårt bara för at få ut mer endorfiner och känna mig extra duktig och nu gillar jag faktiskt känslan av att sitta i en varm stickad tröja medan det blåser rått utanför huset..!

Nej ni folket, nu längtar jag tom efter riktigt bitande kyla, raggsockor och vinter!


Välkommen vintern!

Mommy knows best

Igår fick jag tanke, en fundering igen. Jag kom nämligen på en sån där sjukt bra grej med att vara mamma. För av ngn underlig anledning så är det ju uppenbarligen så att mammor alltid har rätt, eller?! Hur mkt jag själv har skrikit på min älskade mamma så har det ofta visat sig i efterhand att jag skulle ha följt hennes råd. En ytterligare sjukt bra grej med mammor är att det verkar som att så fort de blir mammor så utvecklar de dessutom ett sjätte sinne, de hittar nämligen allt man letar efter. Vad det än är man söker och vart det än ligger så lyckas en mamma alltid lokalisera det, helt sjukt underligt?!

Nu råkar det ju vara så att jag älskar barn och faktiskt ser fram emot den dagen jag har en seriös karl och är vuxen och mogen nog att själv skaffa mig en knodd men jag måste säga att jag nu har insett två anledningar till för att bli mamma, jag vill ju också alltid ha rätt och jag vill också alltid hitta sakerna jag söker!

Nej nu ska jag gå och döda mina ben på gymmet lite ;)

Bye!





leende läppar

Idag har jag en sån dar konstigt bra dag helt utan anledning, helt underbart :)

Började dagen med ett gött träningspass där jag faktiskt avslutade med löpning. Det är fasen sjukt, löpa är fanimej det absolut värsta jag vet och jag har banne mig inte löptränat sedan jag var 17 år ung... Men sjutton vilken kick det ger att göra ngt man avskyr så hårt, man blir lixom så oerhört nöjd med sig själv :P Dessutom så fick vi med Micke och Sara till gymmet vilket innebär att det alltid kommer att finnas ngn i lägenheten som man kan gå och träna med framöver = awesome!

Anyhow så delade jag upp månadens tips i helgen och eftersom att jag minsann inte har varit ute och slirat på krogen och gjort av med cashen där så valde jag att sätta sprätt på dem nere på byn idag, underbart att uppdatera höstgarderoben lite :)

Dagen avslutades med ett ganska så lamt arbetspass på ynka 6 timmar....

Nu ni, nu kan ni gå och lägga er och känna att ni har blivit berikade med massor av ny och viktig kunskap ;)

Haaaa deeee!

Måndag = fri

Idag har jag varit ledig hela dagen och haft det riktigt skönt. Förmiddagen spenderades på gymmet tillsammans med Michelle medan eftermiddagen spenderades på IKEA med Sara och Micke :) ÄNTLIGEN har jag skaffat mig gardiner och överkast så att det faktiskt ser ut som att det bor ngn i mitt rum :P

Jag läste någonstans att svenska New York fruar har premiär hemma idag. Jag själv tänker sitta bänkad framför "bartenderskolan" som har premiär här ikväll. Ska bli riktigt kul att se alla dumma unga svenskar och norskar som gör bort sig på Kos medan jag kryper ner i soffan med ett glas gott rödvin :)


Ciao!

Gråa måndag.

Idag äre dag fem i mitt nya nyttigare liv. Känns oerhört skönt och kroppen börjar sakta men säkert vänja sig med att faktiskt få anstränga sig och ta i lite ngn gång :P Dock tror ajg min kropp led av lite sömnbriust imorse eftersom att alarmet var ställt på kl 09.00 men jag var inte uppe förrns 11.30... Hmm?! Illa, Linda Erica Flygt, illa! Hur som helst så har jag mina förna vapendrager, Sanna kvar i Östersund (som jag btw saknar like hell och har ångest för att jag vartit riktigt kass på att höra av mig till) så min f.d. "partner in crime",har numera blivit min vapendragare på gymmet, sweeet.


Söta Michelle :P

För övrigt har jag fortfarande en obehaglig känsla i kroppen efter SDs framgångar igår. Jag anser att deras framgång är ett stort bakslag för Sveriges politik och för det svenska jämställda samhället. De må själva hävda att de inte är rasister men läser man mellan raderna så går det att se grova kopplingar till rasister, nazister och vit-makt-rörelsen. Hur fan kunde så många lägga deras röst på dessa obildade idioter? Jag anklagar även alla dem som inte röstade, indrekt har det lett till att SDs procent blev högre. Skämmas är vad de borde göra!


Toodels!

Rädsla

Idag har vi haft valvaka här hemma i lägenheten. Mkt trevligt till en början med god mat, ett glas vitt, goda snittar och ett enormt fruktfat. Den goda stämmningen dämpades dock mer och mer då det blev mer uppenbart att SD tog sig in i riksdagen. Jag skräms juust nu av den svenska befolkningen och förstår inte hur så pass många människor kan vara å sjukt dumma i huvudet och ha så idiotiska åsikter. Trots ett bra val av Moderaterna känner jag mig ledsen och rädd över det här valets resultat. Jag vill be Jimmie Åkesson och alla andra Sverigedemokrater att dra käpprätt åt helvete och stanna där.






DÖD ÅT SD!


























Hörs!

God morgon världen!

Idag mina damer och herrar gick jag upp före klockan 11 på morgonen trots att det är lördag!!! Detta har inte inträffat sedan jag flyttade hit för nästan tre månader sedan tror jag (förutom de få lördagar jag har börjat jobba kl 10).

Hur som helst så kunda jag knappt resa mig ur sängen imorse pga en helt enorm träningsvärk! I helsike vad min stackars degkropp behöve komma igång. Nu sitter jag iaf och laddar för att ta mig ut i orkanen och släpa mig till gymmet för att försöka göra ngt åt denna olidliga muskelvärk.

Har btw fått frågor om bild på min lilla tatuering jag gjorde för ett tag sedan;


Snakkes!

Höst i sydväst

Insåg nu att det var över tre veckor sedan jag publicerade mitt senaste blogginlägg, vilken sopa jag har blivit!

Anyhow så har hösten anlänt till Stavanger (inte för att jag ens hann uppfatta om det överhuvudtaget var ngn sommar?!). Den riktiga hösten blåste iaf in i veckan och det tog emot att sätta på mig ulljackan för att pallra mig till jobbet i eftermidags! Jag hatar verkligen hölsten, skulle vilja sätta kroppen på automat och kopplsa in mig själv ngn gång kring jul.

Aja, en sak som är bra med hösten är iaf att det är så mkt lättare att ta tag i livet och skaffa normala vanor igen. Igår gick jag minsann och skaffade gymkort vilket betyder att det blev hårdkörning både igår och idag, som i sin tur leder till att hela min kropp känner sig helt mörbultad och jag kan inte ens öppna en dörr utan att grimasera. Det märks att jag har legat på latsidan i tre månader om man säger så! Nu får det alltså vara slut med galna utgångar på byn var och varannan dag och bakismaten får väl lov att bytas ut till havregrynsgröt....

Förövrigt så har jag märkt ett problem som har uppstått, jag kan bannemig ine stava längre. Norskan och svenskan blandas hej vilt i mitt huvud och jag kan inte längre se om ett ord är felstavat eller inte. Detta är något som är oerhört jobbigt för mig eftersom att jag innan var en stavfels- och särskrivningshitler..! Aja, ni får ursäkta mig.

Jag vill avsluta min korta lilla uppdate med att uppmana alla kottar hemma i Sverie till att gå och rösta på söndag. Jag själv röstade i onsdags och la givetvis min röst på de blåa :) Hur som helst så får ni rösta på vad fan som helst utom Sverige Demokraterna. Det skrämmer mig extremt att detta parti är på väg upp i riksdagen, hur fasen är det möjligt att den svenska befolkningen har blivit så dum och inskränkt. För att citera min vän Michelle: "Ni som röstar på SD är inte längre mina vänner".

Avsultar med lite fina bilder från våran tur till Preikestolen i augusti.






Haaaa deeee!

RSS 2.0