Friday night

hej och hå, den här veckan har gått sinnessjukt snabbt. Mkt att göra på jobbat, flera nya arbetskollegor, möten, cognacsprovning och allt möjligt :) Cognacsprovningen som var igår var minst sagt behövlig för min del :)

För första gången den här veckan så var det dessutom lugnt på jobbet och vi var klara kring 22.00 och gick därför ner och mötte upp lite folk på Brasseriet för att dricka Linas underbara Mojitos :) Kvällen avslutades senare med jamesonkväll på Ittepå. Mkt kul kväll men jag tycker lite synd om stackars Anton som fick lov att hänga med bara svenskar :P

GOSSIP :)

Idag har vi en degarmorgon i lägenheten med pepparkakor, kaffe och Gossip girl :) Mkt skönt att vila upp sig lite inför kvällenarbetspass. 

Det är förresten helt sjukt vad norrmännen äter mkt lutefisk. De äter det först till förrätt, sedan äter de en vilorätt, sen lutefisk igen.  Vill personen i fråga dessutom ha ännu mer lutefisk så är det möjligt att beställa en påfyllning med lutefisk. Helt sykt!!


Varför är alla i serien så sjuuukt snygga?!


Lutefisk

Idag har jag smakat norsk lutefisk för första gången = ytterligare Norge poäng till mig! Stället där jag jobbar kan dessutom erbjuda byens bästa lutefisk så come by and try! Måste säga att jag faktiskt blev positivt överraskad, det smakade faktiskt bra mkt bättre än i Sverige.

Hursomhelst så betyder lutefisk julbordssäsong, vilket innebär att det blir mer och mer att göra på jobbet. Jag gillar läget och är för tillfället sjukt glad över att vi har fått in så mkt vettig personal på sistone :) nu kööööör vi ! :D

Blev förresten en öl (nej nu ljög jag, det blev ju två) på backstage efter jobbet med arbetskamraterna, mkt trevligt!


Mary, get well soon så du kan komma tillbaka och jobba!

Sleep tight!

buuääee

Igår blev det en hyffsat lång arbetsdag, inte mig emot i vanliga fall men igår var jag dessvärre inte i mitt esse. Ena kockens först kommentar när han såg mig var lixom om jag inte hade fått sova ngt på natten, vilket säger en del om hur pigg jag sågut. Trött som en gnu, sprängande huvudvärk, feberkänningar och ont i halsen gör mig stressad! Det är banne mig INTE läge att bli sjuk nu, finns inte tid för det! Tyvärr kände jag mig inte särskilt mkt bättre i morse så det inplaneradeträningspasset fick bytas ut mot några timmar extra i sängen....

Nu ska jag fylla mig med vitaminer så att jag blir frisk som en nötkärna! 


Snipp snapp!


Kulturella jag

Nu har jag återigen varit inne i en period med dåligt bloggande. Denna gång beror det dock på att vårat internet knappt har fungerat överhuvudtaget. Så sjukt irreterande att så fort jag går och köper mig en ny dator så kan jag ändå knappt använda den...

Anyhow så har Tove kommit till Stavanger nu vilket är awesome både för att hon är awesome och för att det är awesome att jobba med ngn som man vet hur den fungerar. Med andra ord så har de senaste dagarna på jobbet gått galant. Ikväll hade jag btw ett gäng gubbar som förhörde mig på akvavit och mina norska kunskaper. Jag kan ju tyvärr inte påstå att jag briljerade :P Dock verkade det som att jag hade gjort ett gott intryck eftersom att varenda en av dem kom och kramade mig hejdå när de gick. Kartjiiiing, pluspoäng till mig:) Provade även den norska specialiteten "rakefisk" idag. Damn, vad jag insuper norsk matkultur känner jag.

Förresten så har jag lärt mig några ryska ord och fraser så jag jobbar på med lite alla möjliga kulturella bitar:)


snow?

Idag när jag och Micke var på väg till gymmet så hittade vi en bil som var täckt med snö. Awesome tänkte vi och kramade två riktigt hårda bollar, inte lika awesome tyckte Filip som sedan fick dem i huvudet. Hahaha, stackars Fillefjonken :)
Nej ni, nu vill jag ha riktig vinter. Jag vill linda in mig i en filt iklädd raggsockor och dricka varm choklad i soffan, så det så!

Dags att göra sig redo för jobb. Idag ska Sara få servera Smalahove och det ska bli awesome :)

Snakkes!

burn baby, burn.

Varför har jag blivit en latmask som uppenbarligen inte kommer upp ur sängen före 10.15?! Hmm hur som haver så är jag iaf vaken nu och gröten har landat i magen. Efter lite för lång vila från gymmet pga krasslighet, Sverigetripp och lathet så är det hög tid att få fart på kroppen igen. löpbandet, maskinerna och vikterna väntar så nu ska jag bara hetsa på mina kompanjoner Micke och Filip så ska vi gå och svettas :)

Snart kommer Tooooveeee :)


Smalahove

Igår mina damer och herrar drog jag in enorma Norge-poäng på jobbet. Jag serverade nämligen Smalahove och åt även ett själv (dock var jag en chicken som vägrade äta ögat och tungan, snarare petade lite i kinden). För er svenne-bananer at home som inte vet vad ett smalahove är så kan jag berätta att det är ett fårhuvud, bjussar även på en bild av ett:

Helt sjukt att jag faktiskt åt en sån här underlig sak. Fick även höra att det är bäst att börja med att äta ögat såå att inte maten tittar på en medan man äter den :P Norrmän är bra knasiga ibland dom :)

Nu är det Johan Falk med Emmelie som gäller innan det är sovtajm.

Haaa deeee!

på en måndag?!

Igår mötte jag som sagt upp Sara för att ta en fika när hon slutade jobba. På ngt underligt sätt blev det planerade kaffet på Sting istället en öl?! Hmmm mkt wierd.... Efter det fortsatte vi iaf till Cardinal där vi provade lite olika och mkt goda ölsorter, sjukt trevligt och rekomenderas starkt! Kvällen fortsatte i samma stil och avslutades senare på cementen. Mkt underlig men trevlig måndagkväll!

Idag är det åter till jobbveckan och nu börjar det banne mig ta fart inför julebordssäsongen. Awesome!

heppåer!

socfall?

Idag känner jag mig nästan som ett litet socfall, tragiskt men sant. Vaknade först upp i soffan vid halv sex imorse när micke kom hem från jobbet och gick med tunga steg in på rummet. Lyckades inte ta mig upp ur sängen förrns kring ett-snåret och sitter fortfarande i soffan i mysdress... Min plan om att gå till gymmet i morse gick uppenbarligen inte så bra... Jag hoppas att det är sömnbrist som spökar så att jag på allvar inte har lagt till en "socialfalls-livsstil" trots att jag har arbete :P

Nej ni, dags för en dusch och sedan ner på byn för att fika med Sara :) Ska nog leta lite lägenheter idag också :)


tjoh!

cdjfgliufvbwö

Blöööö, just nu är jag helt sjukt irriterad! Inte nog med att jag har jobbat på en söndag utan dessutom så vägrar min dator att koppla upp sig på internet och alla mina kombosar ska absolut kolla tusentals avsnitt av "six feet under" vilket jag inte alls gillar. Jag är nu sjukt irriterad över att det inte finns möjlighet till att ha tv på rummet och jag längtar ihjäl mig tills jag Sara och Micke hittar en ny lägenhet där jag får min egen space!

Btw så var jag faktiskt på Folkens och på Sting för första gången igår efter jobbet. Kul att prova ngt nytt för en gångs skull!


Snakkes!

Tutti-frutti

Första dagen på jobbet efter några dagars ledighet gick finnemang, ganska mkt att göra dessutom så det var awesome! Inser dock verkligen att jag borde lära mig snacka ryska så att jag kan haka på i kockarnas konversationer...

Efter jobbet tog förresten jag och Mary en liten sväng om på byn, helt ok kväll och vi hann beta av en hel del ställen :)

På tal om typ ingenting så snackade jag med söta Tove igår och det ser ut som att hon kommer hit nästa vecka. Sjuuuukt nice :)


Kom hit nuuuuuu Tovis!


Snakkes!

bubblan

Oh crap, givetvis körde vi fel igårnatt så det slutade med att vi fick ta färgan mellan Strömstad och Sandefjord trots att detta inte var planen... Jag var dock lite nöjd över detta eftersom att ett uppbrott i bilkörningen är extremt skönt!

Hur som helst så var det riktigt gött att komma tillbaka och det kändes verkligen som att komma hem! Vi firade denna underbara känsla med en white russian (hade ju handlat taxfree:) ) och lite mat. Efterdet bagv vi oss till 2325 och derasretro-torsdag. Mkt trevligt men ganska lamt med folk. Sara vägrade även att gå ut om vi inte bara drack champagne, inte mig emot :) Trevligt folk och mkt champagne resulterade givetvis i en kul kväll. Oh vad skönt det är att vara tillbaka i mitt underbara Stavanger! :)

Nu ska jag laga toast och sen är det time för jobb :) Wiieee, jag ser faktiskt verkligen fram emot en kväll på jobbet!


Haaaa deeeee!

Back

Nu börjar våran långa bilfärd hem. Jag säger tack och bock till Sverige, Enköping, familj och vänner för de här dagarna så ses vi åter till jul. Nu ser jag fram emot att komma tillbaka till Stavanger och jobba en hektisk julbordssäsong :) Allra bäst är nu att jag ska handla på mig lite rökt skinka och god ost innan gränsen till Norge så att jag kan ta med mig det bästa av Sverige till mitt nya underbara hemland.

Folket, vi ses på 2325 imornkväll (eller ikväll blire väl då?! torsdag menar jag iaf). :)


Hej då älskade fosterland, hemskt mkt hej nya underbara hemland :)


Sova?

Wiiieee, idag fyndade jag världens finaste rosa laptop, passar mig som handen i handsken :) Mkt trevligt att även få ytterligare lite kvalitetstid med Milla och Emma :) Tyvärr drog dock Örebrovistelsen ut en aning på tiden så min inbokade date med Katarina fick lov att ställas in... Attans!

Nu sitter jag iaf och håller tummarna för att inte Sara och Micke har samlat på sig lika mkt skit som jag under dessa dagar så att vi får plats i bilen och att inte Micke skäller ut mig totalt. Skulle det vara illa så kan jag ju alltid skylla på att det är synd om mig, jag har ju trots allt en risig lebblugg...

Btw så borde jag försöka packa klart och sova en snabbis innan jag ska hoppa i bilen. Jag blir ju trots allt upplockad om 2, 5 timmar och är ju ute i lika god tis som vanligt. Sopiga-lebbluggs-linda!


Haaa deee!

Sakna

Seriöst, jag saknar mina sönderblonderade slitna längder... Tror dock att jag har lyckats dölja lebbluggen en aning men nu gäller det banne mig att det inte blåser ute får då visas mina små fjun i pannan med det samma...

Hursom helst så finns det tre saker som alltid funkar när man är ledsen och nere; dränka sina sorger, tröstäta och shoppa. Det första alternativet är ju uteslutet idag eftersom att jag ska köra bil inatt. Däremot så tänkte jag bege mig till Örebro snart och göra av med pengar :) Dator ska inskaffas och förhoppningsvis hittar jag ytterligare livsnödvändiga prylar :P Hoppas banne mig att Emma går med på att stanna och köpa massvis med lösgodis på vägen också så att jag dessutom kan bocka av punkten "tröstäta" :)


Blonda fina hår utan lebblugg.... :(

Mot Öret med Emma för att möta upp Milla :)

Ajajaj...

Idag började jag dagen med 2, 5 timmar hos frisören... Allt gick finnemang från början och jag fick ett sjukt mörkt hår. Dock lämnade jag sedan salongen med en page och lebblugg vilket inte faller mig i smaken alls och jag får nu försöka göra allt för att dölja denna misär! Känner mig lite som en gammalgubbe som kammar över flinten med de få hårstrån han har kvar på skallen..! Damn! Tur att det börjar bli kallt ute så att jag kan ha mössa på mig i några veckor.

Remember, bara för att jag har lebblugg numera så har jag inte bytt läggning så jag är kvar på köttmarknaden :P

Älskade mamma!

Mkt trevligt att spendera kvällen med lite kvalitetstid med min älskade mamma, jag är verkligen lyckligt lottad som har en sån fin familj! <3


Älskade mamsen och jag förra året

På tal om ingenting så sitter jag nu och avnjuter min sista natt som blondin samtidigt som jag mofflar mumsmums, sweet!

gött

Idag har jag njutit lite av de svenska priserna och göttat mig i den dåliga svenska kronan :P
Med andra ord har jag faktiskt lyckats shoppa lite i Enköping och fyllt på höstgarderoben med diverse nödvändigheter. Passade även på att trycka i mig lite sushi vid lunchtid, holy macaroni vad jag uppskattar svenska lunchpriser!!!

Nu har jag fullt upp med att planera morgondagen, många vänner som ska hinna ses, hår ska klippas och färgas, Örebro ska få sig ett snabbt besök, dator borde införskaffas, systembolaget borde besökas och mkt, mkt mer...

Aja, ikväll ska jag och mamsen till ngt förråd somewhere där de bevarar all my stuffs och sen ska vi banne mig äta god mat och mysa :)

Hepp!

Bullmorgon

Fasen vad gött det är att bara vara och vila upp sig sakta men säkert. Igårkväll låg jag tom och läste en bok innan jag slocknade in för natten, kan knappt komma ihåg när jag läste senast (förutom en meny, eller aftonbladets horoskop typ). Hur som heslt så är det himelens skönt att bara komma hem och slappa och äta. Idag startade jag btw dagen med kanelbullar som komplement till frukosten, lovley! Gött att det finns riktiga bullar här hemma istället för Norges sk "bollar" med diverse underliga saker i... :)

Nej men om man sakta men säkert ska ta tag i dagen då...

  
Ni ser ju skillnaden...

Home, sweet home!

Wiiee, idag fick jag äntligen träffa världens bästa chics, Milla och Emma. Sjukt nice att catcha upp lite över en lunch/fika idag! Dessutom bjöd Enköping på riktigt fint väder under eftermiddagen vilket gjorde att jag och Milla var sjukt sugna på att sätta oss på ett trevligt ställe för ett glas vin efter lunch. Tyvärr är detta tydligen omöjligt i lilla Enköping eftersom att det inte finns ngt sådant trevligt ställe vilket är riktigt värdelöst! Stackars er som behöver stå ut med detta I-landsproblem!

Aja, blev mer snack och än mer kaffe istället, vilket duger fint med så gött sällskap! 
Kvällen har jag spenderat med mina snygga lillasyster (hon liknar ju mig) och at the moment är jag asnöjd över att jag kan se på Ullared, underbara svenska serie :)


Älskade vänner i julas <3


Fina syster <3

Onebuying!

Ni kan ju gissa om jag var trött igår när jag äntligen var hemma vid 22-tiden efter att ha rest i 17 timmar och därmed alltså fått ca 1 h sömn sedan fredagsnatt... Tack och bock till den som uppfann koffein och redbull och en hyttande näve till Norges vägar, måttligt kul att köra på trött som en gnu i gryningens halka lixom.

Första stoppet på svensk mark var givet, Max! Fucking love their burgers! :D Anyhow så var det awesome att äntligen komma hem tillslut. Lovley att få träffa mor, far och minsta syster! En duktig dotter hade jag minsann försökt vara också genom att ta med lite presenter som jag lyckades samla på mig på taxfreen :) Mer smash åt det svenska folket!
Nu har jag precis ätit svensk underbar frukost, med andra ord mackor med rökt skinka och ordentlig ost, damn I´ve missed it!'


Tid för dusch och sedan date med älskade Milla och schoot <3


Love!

Älskade fosterland!

Nu är klockan strax efter två och jag är nyligen hemkommen från jobb. Tanken är att bilen hem till Sverige ska gå om ca 3 timmar och jag inser nu att jag både måste packa och tvätta kläder. När sjutton ska jag hinna sova så att jag orkar köra är frågan? En annan fråga är också när sjutton jag ska bli lite mer välplanerad så att jag inte står så här i sista minuten jämt och ständigt?!

Aja, hur som helst så ska det bli riktigt gött att komma hem till Sverige och träffa familj och vänner! Jag ska äta så sjukt mkt prästost och Perssons rökta gourmetskinka på mina mackor så det finns inte ord för det ;) Oturligt nog ser det ut som att mina föräldrar inte riktigt har tid för mig de kommande dagarna vilket känns sjuuukt tråkigt, både för att jag saknar dem extremt och för att jag vill ha deras hemlagade mat. Jag vill lixom ha mat som smakar hemma!

Aja, åter till pysslandet, lägger jag på ett kål lkanske jag gtom kan lyxa till det med 20 mins sömn ;P


Lyllos mig som ska få åka bil i ca 15 timmar med de här hetingarna :)


Snakkes!


Attans!

Igårkväll hade jag ett sånt där bra arbetspass då det hela tiden skedde någonting men det blev lixom aldrig stressigt, gött det :)

Imorse däremot var jag inte alls lika nöjd med läget. Tänkte gå upp i tid och bege mig till gymmet, men efter en liten tuch på min sablans körtel så insåg jag att det inte var aktuellt. Jädrans-idiotiska-skitskörtel att ställa till det för mig konstant... För er som inte vet det så får jag ganska ofta virus i kroppen och så fort jag får det så svullnar min körtel på halsen upp till en kötbulle. Skitäckligt men tydligen min kropps sätt att säga ifrån har farbror doktorn sagt. Järnspikar och taggtråd, sablans, attans och alla andra fina svordomar jag kan!

Aja, snart ska jag hem till la familia i Sverige iaf :)

Waka waka weey!

Hej och hå, dåligt bloggande från min sida på sistone men så kan det vara...

Den gågna helgen bjöd iaf förutom lite jobbande på personalfest med bowling, riktigt kul.

Tänke bjussa på lite bilder från både retrofesten och personalfesten, enjoy;















Förövrigt så har jag två ytterligare saker att meddela;

1: Lite för mkt champagne i kombination med shots är inte bra för kroppen!

2: Idag på väg från gymmet känndes Stavanger som en stad i Östeuropa. Regnet öste ner, alla soptunnor på hela gatan stod ute, men sopgubbarna hade inte varit och tömt dem, plus att det var en ihärdig stank av kattmat hela vägen. Sjukt otrevlig prommenad med andra ord!


Snakkes!


Nope

Idag blåser det banne mig orkanvindar ute och jag känner mig seg som en jädrans gelégodis... Varför kan man dessutom undra när jag har sovit hur många timmar som helst inatt?!
Aja, nu ska jag försöka släpa iväg min tröttna degkropp till gymmet så att jag förhoppningsvis vaknar till liv igen.


Haaa deee!

:D :)

Åh igår hade jag en så sjuuukt bra dag! Startade dagen sjuuukt tidigt med ett gött träningspass innan jag gick ner på byn och strosade runt och fikade med papsen, kul att visa upp min nya hemstad för honom! Efter det var det iaf rödvinsprovning på jobbet, mkt intressant och kul.
Senare på eftermiddagen passade jag på att vara lite kulturell och mogen med farsgubben och vi gick därför till oljemuseet, vilket dock inte var ngn höjdare...
På kvällen tog jag med farsan-tarzan till Bistron där vi åt en helt sjukt god middag och drack gott vin, sweeet! Sjukt mätt och belåten avslutade jag iaf en toppendag med att svida om till sammetsklänning och gå ut på retro-fest på 2325, helt sinnessjukt jädrans kul!!!

Idag har jag däremot fått återgå till vardagen och därför inte gjort mkt mer än jobbat... Som ett trevligt inslag på jobbet kom iaf Sara och Micke och åt middag hos mig ikväll så jag hade ju iaf världens bästa gäster :)

Tid att natta kudden folkens!

RSS 2.0